22.5.13

Lijepa i njegovana kosa

Zdrava, lijepa i njegovana kosa čini nas zadovoljnima, samouvjerenima i poželjnima. Svaka je žena posebno osjetljiva na svoju kosu. Uvijek želimo da ona izgleda lijepo i njegovano. 




Često zbog toga koristimo puno preparata, od šampona, regeneratora koji se ispire i koji se ne ispire, do maski, gelova, ulja, pjene. Kosa nije samo naš ukras, ona je i svojevrsni indikator svega onoga što se događa u našem tijelu i duši. Po kosi možemo zaključiti u kakvom je stanju naš organizam i kakvog smo raspoloženja. 
 



Naša kosa reagira ne samo na stres, bolesna stanja ili nepravilnu prehranu, nego i na utjecaje iz okoline, na zagađeni zrak, na prekomjerno izlaganje suncu, vjetru ili hladnoći. Kosa se buni i protiv neadekvatnog šampona, suviše vrućeg fena ili agresivne boje.
 


Za zdravlje kose može se mnogo učiniti. Ispadanje kose može se spriječiti pravilnom njegom, prehranom, primjenom posebnih kura i pakunga u razdoblju u kojem kosa više ispada, te općenito zdravim načinom života.
Prehrana može uvelike pomoći osnažiti kosu i održati je zdravom i kvalitetnom, a najbolje namirnice su mliječni proizvodi, jaja, mrkva, orašasti plodovi, losos... Kombinacija svih namirnica je uvijek najbolji put do lijepe kože i kose.



Zis - D





No comments:

Post a Comment