26.5.13

Las Vegas - Venetian, grad hotel

Venetian je jedan od onih hotela koji ostavljaju bez daha i najbolja verzija grad - hotela ikad sagrađena, njegova izgradnja je koštala 1,6 milijardi dolara. Hotel je napravljen s vrhunskim casinom i najvećim poker roomom u Las Vegasu.



Namjera arhitekata je bila da naprave hotel koji će biti jedinstven, a prilikom projektiranja više su puta putovali u Veneciju kako bi što vjernije prenijeli što više detalja tako su  i uspjeli napraviti kopiju značajnih zgrada iz Venecije.


Onaj tko se nađe u tom hotelu zapravo je zakoračio u grad Veneciju s njezinim Mostom uzdaha u pravoj veličini, Trgom sv. Marka s desecima terasa i kafea, pitoresknim fasadama jednakima onima u Veneciji i pravim pravcatim vodenim kanalima. Tu su i talijanske trgovine, cappuccino, kolači, tjestenina...


Na ulazu u hotel se nalazi jezero sa sustavom kanala koji ulaze u hotel, a na jezeru se može iznajmiti gondola. Gondolijer pjeva pjesme na talijanskom dok vozi svoja plovila dugačkim kanalima, prevozi goste kroz shopping centar i dovodi do Trga Sv. Marka koji je vjerno dočaran, a na njemu možete popiti macchiato, vidjeti ulične svirače i pjevače.



Sve je u stilu talijanskog luksuza tako da sa stropa vise veliki kristalni lusteri te je sve u tipičnom „mletačkom“ stilu Venecije.


























Zis - D

No comments:

Post a Comment