7.5.13

Kokosovo ulje za ljepotu i njegu

Kozmetički preparati s kokosom česti su stanovnici naših kupaonica.Iako ih uglavnom odabiremo zbog neodoljivog mirisa koji nas podsjeća na ljeto, pješčane plaže i toplo more, oni imaju i učinkovita kozmetička svojstva.



Kokosovo ulje prepuno je učinkovitih sastojaka, posebno vrijednih masnih kiselina, zatim vitamina E, kalcija, kalija, natrija, bakra, željeza i fosfora.
Ono stoga njeguje i kosu i kožu, hrani, vlaži, regenerira i štiti te je čini zdravom, čvrstom, mekom, sjajnom i glatkom. Djeluje i protiv bakterija, virusa i gljivica, pa pomaže kod akni, peruti i blažih oblika ekcema i dermatitisa.





Ima i anti-aging učinak pa vitalizira kožu, sprječava i ublažava bore, ispadanje, sjedenje i pucanje kose. Posebno je učinkovito u borbi protiv suhe i perutanju sklone kože i rascvjetalih vrhova, a kako štiti, umiruje i potiče obnavljanje kože, djeluje i kao prirodna zaštita i njega nakon izlaganja suncu.




Organsko kokosovo ulje se može koristiti kao hidratantna ili noćna krema, za odstranjivanje make-upa, za njegu ispucanih ruku i usana, za zaštitu od sunca i hladnoće, kao regenerator, protiv celulita, za masažu tijela...


No comments:

Post a Comment