25.4.13

Igrajte se sa zidovima

Postoji više načina kojima možete ukrasiti svoje prazne zidove. Sve što vam je potrebno je malo mašte, umeća i dobre volje, sve ostalo možete pronaći u vašem okruženju.


Restaurirani ramovi

Ukoliko imate bakine stare goblene, verovatno ste uz njih nasledili i ramove. Oni su baš po "bakinom ukusu" - zlatni, rustični i ni malo se ne slažu uz vaš moderan enterijer.

Vrlo lako ih možete pretvoriti u moderne ramove koji će biti predivan dekor na vašem zidu.
Uzmite srebrni (ili po želji crni) auto lak, i obojite ram. Ostavite da se dobro osuši. Izaberite i odštampajte crno belu sliku i stavite je u srebrni ram.  I eto... zar nije predivno? 


Slike od platna

Ako vam se sviđa dezen neke tkanine, a nije vam ostalo dovoljno da saštijete nešto od nje, iskoristite je da napravite fenomenalan dekor za zid.

Kanvas platno možete kupiti u prodavnicama kao što su hobi art, prodavnica boja i materijala za slikanje, ili možete iskoristiti već postojeće kanvas platno koje imate u kući a ne koristite ga.






Moderne siluete

Da postavite kulinarski inspirisanu kombinaciju na klasičnu siluetu, koristite isečene siluete kuhinjskog posuđa i aparata. Postavite sliku željenog posuđa na paus papir (u odovarajućoj boji) i isecite konture. Isečene delove postavite na fotokopirane stranice neke stare knjige ili kuvara, tako da se savršeno uklapaju sa rustičnim stilom kuhinjskih predmeta. Možete ih uramiti  sa belom podlogom ili bez podloge, u tamno braon ili crne ramove za slike.


Možete koristiti različite siluete i staviti ih u ramove za slike, koristeći istu tehniku kao kod kuhinjskih elemenata.


No comments:

Post a Comment