3.9.13

Svetski izbor za lice godine

Na velikom svetskom finalu LOOK OF THE YEAR, održanom 31. septembra na Taromini, Srbiju je predstavljala prelepa Katarina Milosavljević i time ostvarila veliki uspeh i nagovestila put ka internacionalnoj modnoj karijeri. Titulu najbolje na ovom prestižnom takmičenju, ponela je osamnaestogodišnja devojka iz Hrvatske, Kim Kosanović, koja je kao i Katarina izabrana na regionalnom takmičenju u Beogradu u organizaciji modne agencije Model Scouting Office i SuperStar worldwide.

Na prelepoj sceni antičkog teatra u Taormini, rustičnom sicilijanskom gradiću, poznatom kulturnom i turističkom mestu, održan je modni spektakl, The Look of the Year. Ovo nije samo izbor budućih top modela već i uvaženi modni događaj koji promoviše modu i nagrađuje modne stvaraoce.

Scena je izgledala nestvarno, scenografiju su činile zidine teatra pod otvorenim nebom, a manekenke koje su došle iz 40 zemalja sveta nosile su velelepne kreacije visoke mode, aktuelnih pret a porte trendova, ali i talentovanih mladih dizajnera. Program je vodila atraktivna  voditeljka Jessica Polsky, a muzičke numere izvodili su aktuelne italijanske zvezde, Paolo Meneguzzi i Michel Altieri, koji su specialno za ovu priliku doleteli iz New Yorka i Londona gde žive i produciraju svoje albume.
Katarina Milosavljević, predstavnica Srbije, koja je bila primećena od samog početka, a organizatori su nam poverili da je bila u tesnoj trci za pobedu, plenila je svojom ženstvenošću i širokim osmehom.

Nijanse su presudile, pa je titulu svetskog lica godine ponela Kim Kosanović iz Zagreba, jedna od naših regionalnih finalistkinja. Osamnaestogodišnja Kim našal se pod bljeskom fotoaparata brojnih reportera koji su pohitali na scenu da snime novo Lice kojem se smeši blistava budućnost u svetu mode. Ova pobeda donela je, ne samo pobednici, veliku medijsku pažnju, već i svim učesnicama.


Ovo finale je još jednom pokazalo, da su slovenska lepota i šarm kapital koji nam je dat vekovima.

Via Grazia

1 comment: