13.9.13

Gisele Bündchen - Njezin dom po vlastitoj mjeri

Gisele Bündchen, poznati brazilski top model, koja je na vrhu liste najplaćenijih modela već nekoliko godina otkrila je svoj  dom. Njen suprug Tom Brady, zvijezda američkog nogometa i ona zbog prirode svojih poslova često putuju, stoga im je bilo dosta teško izabrati lokaciju svog stalnog doma.


Prije nekoliko godina, dok su se odmarali u Los Angelesu, primijetili su zemljište s pogledom na Pacifik i odlučili se preseliti upravo tu. Pustili su mašti na volju i, uz pomoć arhitekta Richarda Landryja i dizajnerice Joan Behnke, polako stvarali kuću po vlastitoj mjeri. Prvo načelo kojim su se vodili bilo je izgraditi pravi udobni dom, u kojem će se njihova mnogobrojna obitelj osjećati kao kod kuće.



Druga stvar na kojoj su inzistirali je to da projekt izgradnje mora biti što više ekološki održiv i ostaviti što manje štete na okolnu prirodu. U tu svrhu pri gradnji su korišteni reciklirani materijali, a kuća ima vlastiti sustav za navodnjavanje i ponovno korištenje otpadnih voda i solarne panele koji proizvode dovoljno energije za cijelo dvije tisuće metara kvadratnih veliko imanje.




Kod uređenja je primjetan naglasak na jednostavnosti i prirodnim materijalima, a zasigurno sve zanima i ormar, kojim dominira veliki kristalni luster, a čije police kriju brojne dizajnerske krpice i cipele poznatog modela.

























Zis-D

No comments:

Post a Comment