27.4.13

Foto-monografija Beograda


Fotomonografija posvećena Beogradu i njegovim ljudima predstavljena je u Skupštini grada. Autorka knjige Dina Jonsen koja je intervjuisala i fotografisala 40 slavnih ličnosti iz Srbije rekla je da je na ideju za monografiju došla tako što je želela da napravi knjigu za one koji su prvi put došli u glavni grad Srbije.

























25.4.13

Barcelona - Grad po mjeri čovjeka

Barcelona je glavni grad pokrajine Catalonije. Središte grada čini srednjovjekovna gotička četvrt sa spletom uskih krivudavih uličica.



Igrajte se sa zidovima

Postoji više načina kojima možete ukrasiti svoje prazne zidove. Sve što vam je potrebno je malo mašte, umeća i dobre volje, sve ostalo možete pronaći u vašem okruženju.

Šampanjac - skupo i fino vino

Tradicija koje se držimo i dan danas je da za vrijeme većih proslava ili praznika nazdravljamo šampanjcem. Ova tradicija nije nastala tek jučer, već datira još od vremena kada su stari Rimljani zasadili vinovu lozu u sjeveroistočnom dijelu današnje Francuske, otprilike u petom stoljeću.



Odabir boja za dom

Koordinacija boja je jedan od najizazovnijih aspekata u dekorisanju životnog prostora. Odvojte vreme da pogledate razne časopise i sajtove o uredjenju enterijera  i razmišljajte o kućama i stanovima koja vas impresioniraju. Iako to može da izgleda zastrašujuće, učenje o bojama  zidova, tepiha i nameštaja za dom svodi na  iste smernice koje dizajneri i dekorateri koriste za stvaranje efikasne šeme boja. 



























Swarovski Elements - lider u modnoj industriji

Swarovski je lider u proizvodnji precizno rezanih kristala koji se koriste u modnoj industriji, industriji nakita, kao i u svijetu oblikovanja svjetla, arhitekture i interijera.


24.4.13

Crveni ruž - budi IN

Bez njega je večernji look gotovo nezamisliv, obožavaju ga hollywoodske dive i starlete, pristaje uz svaku odjevnu kombinaciju, a žene koje ga nose ne prolaze nezamijećeno... Riječ je, naravno, o - crvenom ružu! 


Na Aukciji cipele Carrie Bradshaw

Svi obožavaoci serije Seks i Grad biće oduševljeni da čuju da je Sara Džesika Parker potvrdila da će staviti na aukciju svoje cipele iz svoje hit serije. Četrdesetosmogodišnja glumica doniraće tri para iz popularne serije Derena Stara u produkciji HBO kako bi se sakupio novac za njujoršku LaGuardia školu muzike, umetnosti i performansa, koju inače pohađa Madonina ćerka.





















23.4.13

Prava istina o seksu

Seks ima vjerojatno najviše mitskih priča na svijetu, a neke od njih su seksualni terapeuti demantirali za Fox News.

Tako su se za početak obrušili na spontani seks, jer užurbani stil života jednostavno ne omogućuje spontanost. Stoga, bez srama stavite seks u svoj životni raspored i ne opterećujte se time, poručuju terapeuti, jer ako čekate spontane trenutke, načekat ćete se.


"Fashion Cupcakes"

Ovi predivni "Modni kolačići" izgledaju kao da su upravo sišli sa nekih modnih pista. Izgledaju predivno i ukusno! Odlučili smo da sa vama podelimo ove predivne kreativne kolačiće, jer po našem mišljnju oni zaslužuju svoje mesto na našem blogu. Verujemo da su ukusni isto koliko su i lepi! Uživajte!




22.4.13

Najskuplji sir na svetu

Najskuplji tanjir sa sirom na svetu košta 3.200$! Ekstravagantni tanjir sa 8 različitih sireva, uključujući magareći sir koji se pravi po narudžbini, kozji sir koji "sazreva" unutar  lešnikovog lišća, "fancy" čedar sir sa zlatnim listićima i beli Francuskisir sa tartufima. Ovaj luksuzni set sireva izložen je na srebrnom tanjiu u konkurenciji sa najboljim sirevima iz celog sveta.



Kurumba, Maldivi

Odmaralište Kurumba Maldives se nalazi na privatnom, tropskom ostrvu u Severnom Male Atolu (Atol  je prstenast koralni greben sa obodom koji okružuje lagunu). Ima predivne bele peščane plaže i živopisna stabla kokosa.








Pet proljetnih namirnica koje će vam pomoći da smršavite

Ne propuštajte zdrave zalogaje koje nam priroda nudi. Osim što su nevjerojatno ukusni, mogu se pripremati na najrazličitije načine, imaju malo kalorija i prepuni su antioksidansa. Predstavljamo vam veličanstvenu petorku:


21.4.13